Gevelrenovatie

De gevel van uw pand geeft uitstraling aan het hele pand. Mensen baseren hun eerste indruk van het pand grotendeels op de conditie van de gevels. Gevelrenovatie is het in de originele staat terugbrengen van verweerde, beschadigde of verwaarloosde gevels, schoorstenen, voegen en metselwerk.

Door het uithakken en opvoegen van een gevel creëren we in de eerste plaats een gevel die weer een goede bescherming geeft. Maar er zijn ook mogelijkheden om een gevel een geheel ander uiterlijk te geven. Door gebruik te maken van een andere structuur of kleur van de voeg of door gevels te laten reinigen kunnen we visueel een compleet nieuw aanzicht van bijvoorbeeld een woonwijk creëren.

En wanneer de klus geklaard is, zorgen we ervoor dat u niet met de rommel achterblijft. Service en het naleven van afspraken hebben bij ons hoge prioriteit.

 

Uithakken
______________________________________________________________________________________

Een goede voorbereiding is het halve werk
Het uithakken van voegen is een specialistische klus en vereist daarom deskundigheid. Alles heeft invloed op het uiteindelijke resultaat: de keuze voor het gereedschap, de methode, het vierkant uitslijpen of uithakken van het voegwerk. Of er nu voor slijpen of uithakken wordt gekozen, het vergt een nauwgezette uitvoering, zodat beschadigingen aan het metselwerk achterwege blijven.

Hakken of slijpen?
Van belang is dat de voeg voldoende diep uitgehakt wordt, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie. Tijdens het uithakken verwijderen we ook alle overtollige, kapotte stenen. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt en geen tijdrovende bezigheid is. Voegen die niet zacht of breed genoeg zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen vergt meer tijd, maar geeft wel het beoogde resultaat. Vooral voor authentieke panden, die vaak nog op de oude manier gemetseld zijn, is uitslijpen zeer aan te bevelen.

Eerste renovatie fase
Uithakken is vaak slechts de eerste fase van het renovatieproces. Vervolgens kunnen we de gevel van het pand grondig reinigen, zodat er weer een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg, die op dat moment opnieuw aangebracht kan worden.

 

Gevelreiniging
______________________________________________________________________________________

Als gevolg van weersomstandigheden en verontreiniging van de lucht ontstaat in de loop der jaren aanslag op de gevel van uw pand. Scholten GevelPerfect B.V. beschikt over de kennis en de ervaring om elke steenoppervlakte te reinigen en eventueel te impregneren.

VooronderzoekVoegwerken
Voor een goed resultaat adviseren wij u om vooraf deskundig onderzoek te laten verrichten. Het verwijderen van gevelvervuiling is namelijk een belangrijke voorwaarde om het schadeverloop te doorbreken en verantwoorde renovatie, reparatie- en beschermingsmaatregelen te kunnen nemen. Voor alle vormen van gevelvervuiling leveren wij de middelen en expertise om deze te verwijderen zonder beschadiging en aantasting van de ondergrond. U krijgt u uw oude steen weer terug, maar dan wel als nieuw!

 

Impregneren
______________________________________________________________________________________

Door de hoge zuurgraad en vervuiling in neerslag, wordt voegwerk steeds sneller aangetast. Op muren kunnen zich witte vlekken vormen door zoutuitslag en aan de binnenkant van de muur kan door de inwerking van vocht zelfs schimmel ontstaan. Impregneren biedt hier de oplossing. Impregneren komt neer op het vochtwerend maken van een gevel. De muren worden ingespoten met een impregneervloeistof, waardoor deze ongevoelig worden voor vocht, maar ook voor vuil, mos en algen. Bovendien voorkomt u met het impregneren van uw gevels vorstschade en het kapotvriezen van stenen. Uw woning is beter geïsoleerd doordat deze droog blijft.
Door impregneren zal uw gevel langer meegaan en ook langer mooi blijven.

 

Raamdorpels
______________________________________________________________________________________

Wanneer de raamdorpels of het voegwerk van de raamdorpels slecht wordt, kan dit lekkage in de woning veroorzaken. Bovendien vallen raamdorpels op en is het dus belangrijk dat ze er goed uitzien. Als de raamdorpels op zich goed zijn maar het voegwerk in slechte staat verkeerd, dan is de beste oplossing alleen het voegwerk te vervangen. Als de raamdorpels in zijn geheel slecht, verouderd of beschadigd zijn, kunnen zij volledig vervangen worden. Dit kan op de traditionele manier: één voor één inmetselen, of met prefab raamdorpelelementen.

 

Thor Helical renovatie scheur- en spouwankers
______________________________________________________________________________________

Thor Helical spouwankers zijn wokkelvormige roestvrijstalen staven die gebruikt worden als achteraf te plaatsen spouwanker, voor het vastzetten van gescheurd, loslatend en bros metselwerk.

Deze zelftappende veilige spanningsvrije verankering van stenen of gevels is doeltreffend en snel aan te brengen. Zonder gebruik te maken van hars, lijm of cement. De werkzaamheden zijn niet afhankelijk van weer, omgeving of temperatuur.

De ankers zijn vervaardigd van rvs zodat ze niet roesten en dus een lange levensduur hebben. Door de vorm en het materiaal vindt geen koude-overdracht plaats. Het aanbrengen van een anker gaat snel, is vrijwel onzichtbaar en is zeer kostenbesparend.

Get the Flash Player to see this content.

Thor Helical renovatie scheuranker

Get the Flash Player to see this content.

Thor Helical renovatie spouwanker